11 Mart 2024

Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı’nda Ramazan ayı boyunca fiyatlar sabit

Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı’nda Ramazan ayı boyunca fiyatlar sabit

İzmirlilere kaliteli ve güvenli eti ekonomik fiyat politikası ile sunan Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı şubelerinde Ramazan ayı boyunca fiyat artışı yapılmayacak. Dana kıymanın kilosu 419 lira, dana kuşbaşının kilosu ise 450 liradan satılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin halka kaliteli, ekonomik ve güvenli gıda ulaştırmak amacıyla açtığı Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı şubeleri, kentin 15 ayrı bölgesinde hizmet veriyor. Şube sayıları her geçen gün artan Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı’nın ‘Gezici Bakkal’ olarak hizmet veren otobüsü de her hafta İzmir’in farklı bir bölgesinde konumlanarak vatandaşın ayağına gıda hizmetini götürüyor. Artan enflasyonla birlikte alım gücü düşen halkın, mutfak ekonomisine katkı sunan Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı marketlerinin tümünde Ramazan ayı boyunca fiyatlar sabit tutulacak.

Ramazan ayı boyunca fiyatlar sabit

Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı marketlerinde, Ramazan ayı boyunca et ürünleri ve süt ürünleri grubunun fiyat artışı yapılmadan sabit fiyat ile satışına devam edilecek. Dana kıymanın 419 lira olan mevcut fiyatı, Ramazan ayı boyunca artış göstermeden geçerli olacak. Dana kuşbaşının kg fiyatı da 450 lira olarak sabit kalacak.

Vatandaşa 30 milyon liralık katkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İztarım A.Ş.’nin kırsalda küçük üreticiye can suyu olan Ödemiş Et Entegre ve Parçalama Tesisi’nde hazırlanan etler, artan enflasyona karşı uygun fiyatla Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı marketlerinde satışa sunularak tüketicilere destek olmaya devam ediyor. 2024 yılının ilk iki ayında 130 bin kişinin alışveriş yaptığı marketlere Ramazan boyunca yoğun ilginin olması bekleniyor. Kısa süre önce kurulup halka gıda hizmeti vermeye başlayan Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı’nda 700 bin kg civarında et satışı gerçekleşti ve vatandaşların cebine 30 milyon TL’lik katkı sağlandı.

Paylaş:
sharer facebook icon sharer twitter icon sharer linkedin icon Sharer email icon